Onze geschiedenis


15 jaar Zonnenberg Makelaardij

Toen zich in 2004 de kans voor deed om een eigen onderneming te starten, pakte Wistik Zonnenberg die vol enthousiasme aan. In de jaren die volgden is Zonnenberg Makelaardij uitgegroeid tot één van de grotere spelers in de 'Veense' woningmarkt en haar omgeving. 

Het begin
“Ik was 27 toen ik op een dag door mijn toenmalige werkgever de vraag kreeg of ik de portefeuille met personeel wilde overnemen. Ik werkte al enkele jaren met veel plezier in de makelaardij maar éigenaar worden van een makelaardij op deze leeftijd was voor mij een sprong in het diepe. Na een snelle beslissing heb ik mijzelf in mei 2004 ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en openende ik in juni de deuren van Zonnenberg Makelaardij aan de Kerkewijk 108.”

De jaren die volgden
“Met een goed ingespeeld team om mij heen hebben we de eerste jaren op volle kracht gewerkt. Door gedrevenheid en passie voor het vak is er een stabiel bedrijf neergezet waar we tot op de dag van vandaag nog steeds op varen. Het fundament is gelegd. Terugkijkend ben ik dankbaar dat wat wij vandaag de dag zijn, wij destijds met ons kleine team (1 secretaresse en 4 stagiaires ) uit hebben gedragen, wat wij nog steeds doen. Een open makelaarskantoor zijn voor iedereen, waar de mens centraal staat ongeacht of je nu verkoper of koper bent.”  

De conjunctuur gevoelige woningmarkt
“De jaren die volgden waren niet allemaal even gemakkelijk. De crisis heeft zijn weerslag gehad op vele particulieren, bedrijfstakken en zo ook op de makelaardij. Door enthousiasme, gedrevenheid, passie voor het vak en open staan voor innovatie hebben deze jaren geen negatieve weerslag gehad op de ondernemingszin. We zijn juist gaan digitaliseren, hebben ons verdiept in de nieuwste presentatietechnieken, een gedaantewisseling ondergaan qua huisstijl én zijn in de trein gesprongen van Social Media”.

Een jubileum jaar
“Terugkijkend naar toen alles voor mij begon ben ik trots op het punt waar we nu staan. Met 2 kantoren één in Veenendaal en sinds 2017 een prachtig kantoor in Rhenen, is de droom om een stabiel bedrijf met regionale functie neer te zetten, uitgekomen. We hebben met ons ijzersterke team naam gemaakt. Klanten komen specifiek naar ons toe en weten ons te vinden voor verkoop, aankoop en advies. Wij gaan er met z’n allen een feestelijk jaar van maken met een scherpe blik op de toekomst.” 

Met vriendelijke groet,

Wistik Zonnenberg
Jordy van Kreel, Lenneke Meijer, Ankica Hensen, Lilyca Dubbeldeman, Diana de Haas, Truus de With, Iris van Viegen, Gerrit van Doorn, Jimmy Spelbos en Amber Maatkamp.

 De Mijlpalen van Zonnenberg Makelaardij

1998 - Start in de makelaardij middels stage, na 1 maand indiensttreding 
1999 - Eerste woning verkocht aan de Patrimoniumlaan te Veenendaal
2000 - Locatiemanager kantoor aan de Hoogstraat in Veenendaal
2004
 - Start van eigen makelaarskantoor aan de Kerkewijk 108 in samenwerking met hypotheekadviseur Jimmy Spelbos
2006 - Lidmaatschap bij de brancheorganisatie VBO makelaar
2008 - Koop huidige kantoorpand aan de Kerkewijk 108.
2009 - Eerste editie van ons woonmagazine 'Zonnig Wonen' (oplage 40.000 stuks)
2011 - Inschrijving SCVM register als gecertificeerd gecertificeerd Register Makelaar/Taxateur Wonen
2012 - 300e woning verkocht! 
2013 - Nieuwe huisstijl Zonnenberg Makelaardij met website voor zowel de pc, tablet als mobiel 
2014 - 10-jarig jubileum Zonnenberg Makelaardij
2016 - Uitbreiding personele bezetting met 2 makelaars en 4 medewerkers binnendienst
2017 - Uitbreiding met tweede kantoor aan de Frederik van de Paltshof 12 in centrum, van Rhenen
2018 - Recordjaar aan- en verkopen (circa 200, waarvan 50 in Rhenen)
2018 - Jubileum 1-jarig bestaan kantoor Rhenen
2019 - Jubileum 15- jarig bestaan Zonnenberg Makelaardij met metamorfose kantoor Veenendaal!